Terminstart HT 2020

Hoppas alla har haft en lång och skön sommar!

Nu är det äntligen dags för riktig karateträning i dojon igen!
Planen är att dra igång terminen lördagen den 29:e augusti.
Men vi behöver göra lite förändringar och inför lite nya regler och rutiner, se mer nedan! 
Vår förhoppning är att vi skall kunna återgå till så normal verksamhet som möjligt men det kommer behöva ske stegvis och med lite anpassningar. 

Karateträning i dojon hösten 2020: regler och riktlinjer med anledning av Covid-19
· Eget ansvar är grundregeln. Allt bygger på det egna ansvaret att följa de regler och riktlinjer som ges. Fråga din tränare om du är osäker.
· För barn och ungdomar har naturligtvis föräldrarna huvudansvaret, dock gäller även för barn och ungdomar att ALLA är skyldiga att följa instruktörernas instruktioner och anvisningar.
· Om inte det egna ansvaret tas eller om någon inte följer regler och anvisningar har huvudinstruktören för gruppen rätt att avvisa denne person/personerna från träningslokalen, dojon.
· Vid alla tillfällen gäller myndigheternas, Tyresös Kommuns och Sv. Karateförbundets riktlinjer. Dessa kan ändras när som helst och gäller då genast, även om klubben inte har hunnit uppdatera eller informera om det.
Information kommuniceras ut via klubbens FB och via mailutskick.
· Är man sjuk eller känner det minsta symptom stannar man hemma från träningen.
· Om någon blir sjuk eller av annan anledning inte kan fullfölja träning, ska denne omedelbart lämna träningen och lokalen. Föräldrar eller medföljande är ansvariga för att barnen lämnar Dojon. Då vuxna inte får vänta i lokalen är det därför viktigt att barnen vet hur de kan komma i kontakt med en förälder. Viktigt att informera instruktören om att man lämnar och orsak till att man måste avvika.
· Alla byter om till karate-GI och träningskläder hemma före och efter träningen.
· Innan och efter träningen tvättar eller ”spritar” man händerna. Det kommer finnas stationer för sprit i anslutning till dojon. 
· Det är enligt myndigheterna tillåtet med ”nödvändigt kontakt för sportens utövande”, dock ska onödig kontakt undvikas. Det innebär att vi kommer träna allt som ingår i karate och enligt vårt graderingssystem, inklusive partekniker med kontakt. Dock ska instruktören undvika onödiga kontakter, t.ex. vid uppvärmning, styrke-, brottningsövningar och lekmoment.
· Vid partekniker och övningar där kontakt är nödvändigt, tränar man helst med samma person eller med så få personer som möjligt. Det är inte lämpligt att byta träningspartner ofta.
· Om någon inte vill utföra övningar med kontakt är det helt ok! Prata med instruktören så får man då anpassad träning.
· Träningarna kommer vara något kortare så det finns tid för byte mellan grupperna. Försök att vänta ute till tiden för ert pass börjar så är tanken att de från passet innan skall ha hunnit ut. Håll avstånd och ta hänsyn, för din och dina träningskompisars säkerhet.
· Det kommer INTE vara tillåtet för föräldrar eller andra personer att vistas i lokalen, dojon. Det gäller även i gången utanför dojon. Ett förslag är att passa på att ta en promenad. Föräldrar får självklart följa barn in för att se att de kommer in och blir mötta av instruktörer men dröj inte kvar.
· Tillsvidare är det inte tillåtet att träna med andra grupper än den man egentligen tillhör!
· Gemensam på och avhälsning kommer inte ske. Varje grupp kommer hälsa på och av i sin dojo. När ni kommer får ni besked om i vilken dojo ni skall vara den dagen.
· Personer i riskgrupperna undviker att komma till eller vara i dojon helt.
· Vi hjälps alla åt för att skapa en så säker och ansvarsfull träning som möjligt. Visa hänsyn och hjälp varandra att följa reglerna.
· Lokala instruktioner kommer att preciseras för respektive träningsgrupp av instruktörerna vid behov.
· Om ni har frågor, vänligen skicka mail till: styrelsen [at] suhari.se

Ändring av grupper
För att försöka sprida ut de tränande och få så bra träning som möjligt kommer det bli lite förändringar i grupperna. 

LÖRDAGAR
Mellan 09.00 och 9.55 tränar:
Barn med vitt bälte (de som började i våras och inte har graderat), rödvita och röda bälten.
Vuxna med vitt bälte (de som började i våras och inte har graderat) och röda bälten.
Mellan 10.00 och 10.55 tränar:
Barn med gulvitt upp till grönvitt.
Vuxna med gult eller orange.
Mellan 11.00 och 12.00 tränar:
Barn med grönt bälte och uppåt 
Vuxna med grönt bälte och uppåt

TISDAGAR
Mellan 18.30-19.25 tränar:
Alla med gult till orange! Dvs barn och vuxna tränar tillsammans.

Mellan 19.30-20.30 tränar:
Alla med grönvitt och uppåt! Dvs barn och vuxna tränar tillsammans.

Dessa gruppsammansättningar kan komma att ändras vid behov för att få en så jämn fördelning av de tränande som möjligt. 

Nybörjarintag
Vår förhoppning är att vi skall kunna ta in nybörjare under höstterminen också. Men då det viktigaste för oss är att få till en bra och säker träning för alla kommer vi behöva köra igång terminen med alla nya regler och rutiner ovan och se till att vi först får det att fungera! Men som sagt så hoppas vi kunna ta emot nybörjare under hösten men tyvärr inte från den 29:e. 

Mer information kommer så snart vi vet! Tack för er förståelse alla som har visat intresse för att börja!

Uteträning nu på söndag
För de som känner att det inte kan vänta på att få börja träna kör vi ett utepass i Alby nu på söndag den 23:e. Klockan 10.00-11.00. Samling vid utegymmet!

Terminsstart VT24 & Nybörjarintagning

Terminsstart och nybörjarintagning
Lördagen den 20/1 startar vi upp träningen för Vårterminen. Nybörjare är varmt välkomna kl 9.00. Kl 10.00 startar träningen för de som har helrött bälte upp till orange. Kl 11.00 startar den avancerade gruppen, dvs grönt bälte och uppåt. Sedan är det träningar tisdagar Fortsättningsgruppen (vuxna och barn) 18.30-19.30 samt avancerade 19.30-20.30. Dessutom erbjuder klubben öppen/egen träning på söndagar from. orange bälte (vuxna och barn) 16.00-17.30., ansvarig instruktör är Sensei eller högst graderad.
Medlemsavgift/träningsavgift 2024
Medlemsavgiften är 200:- per medlem.
Träningsavgiften är 600:- per termin. Samt 50% av träningsavgiften för tillkommande familjemedlem.

Gradering & Terminsavslutning HT23

Nu närmar sig slutet på ytterligare en termin. Höstens terminsavslutning och Klubbens gradering sker i dojon lördag 16 December, mellan kl 9- ca kl 12.30 Graderingen startar med barn/ungdomar som ska gradera för röd-vitt bälte och fortsätter sedan i bältesordning. Kom i tid så att ni hinner anmäla er och betala avgift för graderingen. Läs mer om gradering på: http://www.suhari.se/gradering
Viktigt att tänka på inför graderingen är att ni måste ha betalat medlemsavgift för 2023 och träningsavgift för höstterminen för att få gradera! Obs för nybörjare är det obligatoriskt att gradera i GI/Dräkt, köp den gärna i god tid på exempelvis ”Budo & Fitness” (www.budofitness.se) etc. Klubbmärket ej är obligatoriskt eftersom dessa kommer kunna beställas först under Vårterminen.
Kostnaden för att gradera är 200 kronor och betalas på plats via Swish!
Om det är första gången man graderar så måste man även köpa en graderingsbok som kostar 200 kronor!/ om vi får slut på böcker så får vi invänta ny leverans, och då kan graderingsboken kompletteras i efterskott för instämpling vid godkänd gradering. 

🏆
🥋

Graderingstekniker och kompendier:
http://www.suhari.se/graderingstekniker/
Partekniker:
http://www.suhari.se/var-kanal-pa-youtube/

👊
💪
👍

Terminsstart HT23 och nybörjarintagning

Terminstart med nybörjarintagning Lördagen den 26/8 startar vi upp träningen för hösten.

Nybörjare är varmt välkomna kl 9.00. Kl 10.00 startar träningen för de som har helrött bälte upp till orange. Kl 11.00 startar den avancerade gruppen, dvs grönt bälte och uppåt. Sedan är det träningar tisdagar Fortsättningsgruppen (vuxna och barn) 18.30-19.30 samt avancerade 19.30-20.30.

Dessutom erbjuder klubben öppen/egen träning på söndagar from. orange bälte (vuxna och barn) 16.00-17.30, ansvarig instruktör är Sensei eller högst graderad.


Medlemsavgift/träningsavgift 2023
Medlemsavgiften är 200:- per medlem.
Träningsavgiften är 600:- per termin. Samt 50% av träningsavgiften för tillkommande familjemedlem.

Terminstart VT23 och nybörjarintagning

LÖRDAG 14 JANUARI 2023 KL. 09:00–12:00

Terminstart med nybörjarintagning
Lördagen den 14/1 startar vi upp träningen för våren. Nybörjare är varmt välkomna kl 9.00. Kl 10.00 startar träningen för de som har helrött bälte upp till orange. Kl 11.00 startar den avancerade gruppen, dvs grönt bälte och uppåt. Sedan är det träningar tisdagar Fortsättningsgruppen (vuxna och barn) 18.30-19.30 samt avancerade 19.30-20.30. Dessutom erbjuder klubben öppen/egen träning på söndagar from. orange bälte (vuxna och barn) 16.00-17.30., ansvarig instruktör är Sensei eller högst graderad.

Uppsamlingsgradering 5/2
För de som inte kunde vara med på graderingen innan jul finns nu chans att gradera söndagen den 5/2 från kl 16.00. Mer info kommer under kommande träningar.

Medlemsavgift/träningsavgift 2023
Medlemsavgiften är 200:- per medlem.
Träningsavgiften är 600:- per termin. Samt 50% av träningsavgiften för tillkommande familjemedlem.

Gradering & Terminsavslutning HT22

Nu närmar sig slutet på ytterligare en termin. Höstens terminsavslutning och Klubbens gradering sker i dojon lördag 10 December, mellan kl 9- ca kl 12.30 Graderingen startar med barn/ungdomar som ska gradera för röd-vitt bälte och fortsätter sedan i bältesordning. Kom i tid så att ni hinner anmäla er och betala avgift för graderingen. Läs mer om gradering på: http://www.suhari.se/gradering
Viktigt att tänka på inför graderingen är att ni måste ha betalat medlemsavgift för 2022 och träningsavgift för höstterminen för att få gradera! Obs för nybörjare är det obligatoriskt att gradera i GI/Dräkt, köp den gärna i god tid på exempelvis ”Budo & Fitness” (www.budofitness.se) etc. Klubbmärket ej är obligatoriskt eftersom dessa kommer kunna beställas först under Vårterminen.
Kostnaden för att gradera är 150 kronor och betalas på plats via Swish!
Om det är första gången man graderar så måste man även köpa en graderingsbok som kostar 150 kronor!/ om vi skulle ha slut på böcker så får vi invänta leverans, och då kan graderingsboken kompletteras i efterskott för instämpling vid godkänd gradering. 🏆🥋
Graderingstekniker och kompendier:
http://www.suhari.se/graderingstekniker/
Partekniker:
http://www.suhari.se/var-kanal-pa-youtube/
👊💪👍

Svensk Karate fyller 60 år den 3 september!

Den 3 september är det #Karatens dag med en följande nationell Karate-vecka t.o.m. 10 september. Anledningen till att vi firar är att #Svensk karate i år fyller 60 år. www.swekarate.se/forbundsnyheter/svenskkarate60ar/

Terminsstart HT22

Dags för terminstart:
Vi startar upp terminen för fortsättningsgrupperna tisdag den 16/8* kl 18.30-19.30 för de med gult och orange bälte samt 19.30-20.30 för grönt bälte och uppåt.
*Tisdagen 16/8 var bokningsbar i bordtennislokalen, men inte lördagen den 20/8 av någon anledning, men vi startar enligt plan.

Nybörjarintagning hösten 2022:
Vi tar in nybörjare i klubben från och med lördag den 20/8 kl 9.00, varmt välkomna!Tyresö-festivalen:
Lördag den 3/9 är det åter dags för

Tyresöfestivalen www.tyreso.se/…/kultur…/tyresofestivalen.html
Suhari Karate kommer vara med så hjälp gärna till att marknadsföra klubben genom att närvara under dagen. Mer info kommer inom kort.

Uppsamlingsgradering:
söndag den 4/9 kl 16.00
Dags för gradering för de som inte kunde närvara vid vårterminens gradering. Anmälan till uppsamlingsgraderingen till Sensei i samband med träning. 

Gradering & Terminsavslutning VT22, Lördag den 18/6, 9.00-12.00

Nu närmar sig slutet på ytterligare en termin. Vårens terminsavslutning och Klubbens gradering sker i dojon lördag 18 juni mellan kl 9- ca kl 12. Graderingen startar med barn/ungdomar som ska gradera för röd-vitt bälte och fortsätter sedan i bältesordning. Kom i tid så att ni hinner anmäla er och betala avgift för graderingen. Läs mer om gradering på: http://www.suhari.se/gradering
Viktigt att tänka på inför graderingen är att ni måste ha betalat medlemsavgift för 2022 och träningsavgift för vårterminen för att få gradera! Obs för nybörjare är det obligatoriskt att gradera i GI/Dräkt, köp den gärna i god tid på exempelvis ”Budo & Fitness” (www.budofitness.se) etc. Klubbmärket ej är obligatoriskt eftersom dessa kommer kunna beställas först under höstterminen.
Kostnaden för att gradera är 150 kronor och betalas på plats via Swish!
Om det är första gången man graderar så måste man även köpa en graderingsbok som kostar 150 kronor!/ om vi skulle ha slut på böcker så får vi invänta leverans, och då kan graderingsboken kompletteras i efterskott för instämpling vid godkänd gradering. 🏆🥋
Graderingstekniker och kompendier:
http://www.suhari.se/graderingstekniker/
Partekniker:
http://www.suhari.se/var-kanal-pa-youtube/
👊💪👍
OBS! Varmt välkommna till vår avslutnings-Picnic Söndagen 19/6.
Klubben bjuder in dig och din familj till en grill- brunch i det grön/blå.
Söndag 19/6 klockan 12-14.30
Barnsjön / Trollbäcken

Specialträning, söndagar, Påsk, WIKF-läger, gradering och festligheter.

Specialträning, söndagar, Påsk, WIKF-läger, gradering och festligheter. Specialträning
Nu på lördag så kommer Maximilian (Max) Gillberg (1 dan WaduRyu) för att instruera oss i intressanta MMA/Jiu Jitsu-tekniker och applikationer som påbyggnad efter Karatens traditionella kickar, slag och svep. 
Obs, gäller endast den avancerade gruppen (11.00-12.00).

Söndagsträning med fokus på kata
Från och med nu på söndag 10/4 öppnar vi upp för träning mellan 16-17 med möjlighet att fortsätta fram till 17.30. Fokus kommer att ligga på kataträning men senare i vår övergå till graderingsträning. 

Påsk
Nästa vecka v15 är det påskvecka vilket betyder att det inte är någon träning tisdag 12/4 och på själva påskafton 16/4 samt påskdagen 17/4. Träning som vanligt igen från tisdag 19/4.

Sommarläger
Helgen 4-5 juni är det dags för WIKFs sommarläger så boka in detta redan nu! Det är en bra chans att utöka sin kunskap i karate med många lärorika pass och få träna med fler som utövar vår stil Wado Ryu. Vi återkommer med länk till sommarlägret lite längre fram.

Gradering
Gradering för säsongen blir lördag 18/6, mer information kommer senare men börja redan nu planera din träning om du vill gradera!

Avslutnings-picnic
Dagen efter graderingen söndag 19/6 tänker vi fira säsongsavslutning med en gemensam picnic och få möjlighet att lära känna varandra ännu bättre utanför dojon. Mer information kommer under våren.

Terminsstart VT22

Nu är det dags att dra igång vårterminen!
Vi börjar träningen för vårterminen lördag den 22:a!

På grund av de nya restriktionerna och kommunens implementering av dem kommer vi till en början bara kunna erbjuda träning för barn, födda 2002 eller senare. Detta då vi bara får vara ett fåtal i lokalerna. 

Vår förhoppning är att på något sätt kunna få igång vuxenträning så fort som möjligt men vi får prioritera barnen i detta skede. Mer information om vuxenträning kommer så fort vi vet mer.

När det gäller det praktiska kring terminsstarten är det några saker att tänkta på. Först och främst om ni har graderat i december så kan det betyda byte av grupp. Här är det kanske främst de barn som precis har graderat till helrött som skall tänka på att de numera tränar 10.00. 

I övrigt gäller de Corona regler som vi hade tidigare! Framförallt är det att om ni har något symptom (snuva, hosta, feber, halsont, mm) så ska ni stanna hemma! Även om ni själva är helt övertygade om att det ofarligt. 😉  

Nybörjarintagning

Vi tar in nybörjare den här terminen trots restriktionerna! Det gäller då nybörjare barn till att börja med!

Så alla nybörjare är välkomna kl 09.00! Kom gärna ca 10 min innan!