Sensei Jonas Barle

I över 20 år har jag haft förmånen att träna och instruera traditionell Wado Ryu Karate i klassisk ‘Budo anda’. Wado Ryu, som även är influerad av Ju-Jutsuns försvarsmetoder, har visat sig passa mig väldigt bra. Jag lärde mig snabbt att uppskatta den effektiva kombinationen av kraft och smidighet tillsammans med snabbhet och dynamik i teknikerna. Att dessutom bygga upp en stabilitet och självsäkerhet genom att behärska kraftfulla försvarstekniker tillsammans med kroppskontroll och en rejäl trimning av fysik och kondition gör inte saken mindre intressant.  Jag har även haft förmånen att träna direkt för vår stils grundare Tatsuo Suzuki, som också graderade mig till mitt första Svarta bälte för ett antal år sedan.  Idag har jag 3 Dan (Sandan) och trimmar mina tekniker i lugn och ro inför framtida uppgraderingar.

Som Karateka och instruktör har jag träffat många färgstarka personligheter som lärt mig mycket inom självförsvarstekniker och kampstrategier. Men jag har också haft förmånen att träna mängder av barn och ungdomar. Som små oslipade diamanter har dom också gett mig väldigt mycket tillbaka, både som feedback och inspiration till att ständigt utveckla min förmåga att instruera genom tydlighet och engagemang,  men också i form av den obetalbara känslan av stolthet och respekt när jag ser resultatet av deras utveckling. Från en sprallig busunge till en stark, fokuserad och balanserad Budo individ.

‘SU-HA-RI’ betyder på Japanska ungefär ‘Learn-Reject-Develop’. Momenten Lära, Ifrågasätta, och slutligen Vidareutveckla, är naturliga milstolpar, både som en livsstil men också inom Budons utmanade och inspirerande utvecklingsprocess. Wado Ryu betyder ”freden och harmonins väg” vilket även det matchar min egen filosofi som hand i handske.

Välkomen in i Budo värmen

Jonas Barle

Sensei, Senior instruktör & Grundare

SU-HA-R-I