Koncentration & fokus

Jag har bott i Tyresö i ungefär 12 år nu. När vi flyttade hit sökte jag för att se om det fanns någon karate i Tyresö, men då fanns det inte det. Att jag letade efter just karate beror på att jag för drygt 25 år sedan tränade karate i Köping och gillade träningen. Sedan fick jag av en slump höra att det hade startat en karateklubb i Tyresö. Jag sökte då upp den och upptäckte att det var exakt samma stil som jag tränade tidigare, så det var det inte så svårt för mig att besluta mig för att börja igen. Klubben i Köping var mer inriktad på kumite (fighting) och självförsvarsdelen av Wado ryu och inte så mycket på graderingar, men under tiden jag tränade där kom jag till grönt bälte.

När jag började träna igen här i Tyresö var det länge sen jag tränade plus att jag har hunnit bli gammal stel ”gubbe” så jag beslutade mig för att börja om. Men det är otroligt hur väl muskelminnet fungerar. Väldigt mycket av grundteknikerna satt kvar i kroppen. Så jag har ganska snabbt kunnat ta mig tillbaka i bältena och har även kunnat gå in och avlasta i klubben som instruktör för framförallt nybörjare. Idag är jag också ordförande, så har du några frågor eller idéer för klubben är du välkommen att kontakta mig.

Nu när jag har nått det blå bältet kommer jag nog ändra mitt fokus lite. Från att gradera till nya bälten till att bli en bättre instruktör och utvecklas mer inom kumite och självförsvarsdelarna.

Vi ses i dojon!

Niklas Ljungberg